Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt, is er afgelopen week niks online gekomen. Ik zit sinds de zomervakantie op het HBO. Ik wil jullie vertellen hoe het mij tot nu toe bevalt en ik kan alvast 1 ding zeggen: het is drukker dan ik had gedacht!




Sinds september doe ik de opleiding media & entertainment management op Stenden in Leeuwarden. Tijdens de studie leer ik hoe ik een manager moet zijn,gespecialiseerd in de mediabranche.

Ik had ontzettend veel zin in de studie, maar de studie is toch niet helemaal zoals ik had gedacht. Ten eerste werken ze op Stenden met het PGO systeem. Dit systeem staat voor probleem gestuurd onderwijs. Wij krijgen elke week een probleem die we aan de hand van zelf bedachte leerdoelen gaan onderzoeken. Hierbij heb ik maar 1 toets in het jaar en de rest wordt bepaald door punten die je onder anderen in de les krijgt. Voor mij is dit een moeilijk systeem, omdat je bijna niks kan missen omdat je anders punten mist. Ik zit nog steeds met mijn rugpijn, die dit dus moeilijk maakt. De onderwerpen tijdens de PGO les spreken mij ook niet zoveel aan. Maar gelukkig kan daar nog verandering in komen. De opleiding is verdeeld in modules en het eerste moduul is bijna afgelopen. Het kan dus zijn dat het volgende moduul mij beter aanspreekt!

Wat ik nog een nadeel vindt aan het HBO is dat je alles zelf moet uitzoeken. Je moet ineens rapporten gaan schrijven en onderzoeken doen. Ik zelf had dit nog nooit gedaan (alleen een heel klein onderzoek, mijn PWS in havo 5) en dat maakt het extra moeilijk. Er wordt uitgelegd waar het over moet gaan maar hoe en wat verder moet je zelf uitzoeken.

Wat ik wel heel prettig vindt, en wat misschien een beetje botst met hetgeen wat hierboven staat, is dat je zelf mag bepalen hoe je alles aanpakt. Hoe zoek jij je informatie op, hoe je jou onderzoekt gaat doen, hoe en of je aantekeningen maakt tijdens je hoorcollege, of je naar een hoorcollege gaat. Dit geeft je heel veel vrijheid en ook de kans om het te doen wat het beste voor jou werkt. Dat spreekt mij heel erg aan. Ook heb je veel vrije tijd. In deze vrije tijd moet je wel veel aan school doen, maar kan je zelf weten hoe en hoe je je tijd indeelt en ziet je niet vast aan lessen die je erover moet volgen.



Al met al is het heel erg wennen. Wat mijn opleiding betreft: ik wacht het volgende moduul af, maar ik ben ook al aan het kijken naar eventuele andere opleidingen. Zo lijkt mij docent economie wel leuk en bedrijfsadministrateur, alleen is dit HBO.

Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs Leanne

0 reacties: